Οδηγίες για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου 2013

 

cad32792fc670656c8c85b4e60bc84a9

check markΥποβολή Μηχανογραφικού έως 12 Ιουλίου

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πάρουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) από το Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν. Καθώς και τον Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στον οποίο αναγράφονται οι βαθμοί των πανελλαδικών μετά την προσαρμογή του προφορικού βαθμού στο γραπτό.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Παρότι η διαδικασία τροποποίησης των συμπληρωμένων από τους υποψηφίους μηχανογραφικών δελτίων θα είναι διαθέσιμη για εύλογο χρονικό διάστημα, θα δοθεί φέτος υπό προϋποθέσεις και η δυνατότητα αναίρεσης οριστικοποιημένων Μηχανογραφικών, ώστε  να δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης λανθασμένων επιλογών.
Η διαδικασία αναίρεσης, απαιτεί την προσέλευση του Υποψηφίου στη Σχολική του Μονάδα (σε εργάσιμες ώρες και μέρες), καθώς μόνο μέσω της Σχολικής Μονάδος θα μπορέσει να γίνει αναίρεση της οριστικοποίησης του Μηχανογραφικού. Εν συνεχεία, ο υποψήφιος θα πρέπει να οριστικοποιήσει ξανά το Μηχανογραφικό του Δελτίο.
Η διαδικασία αναίρεσης θα είναι αυστηρά εντός της προθεσμίας υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου.

 

check markΜηχανογραφικό Δελτίο 2013 ΓΕΛ - ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Β

check mark Μηχανογραφικό Δελτίο 2013 - Επάλ ΟΜΑΔΑ Α

check mark Οδηγίες του υπουργείου για Γενικό Λύκειο - Επάλ Β σε PDF

check mark Οδηγίες του υπουργείου για Επάλ Α σε PDF

check markΣύντομες οδηγίες του Υπουργείου για τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας και τα ειδικά μαθήματα

check mark Συχνές Ερωτήσεις Ειδικών Περιπτώσεων

check mark Βάσεις 2012 - Υπολογισμός Μορίων

 

Η ιστοσελίδα του υπουργείου για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού

 

 

 

ΝΕA

new-clipart Τράπεζα Θεμάτων Β΄Λυκείου

new-clipart ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2016

Tα εξεταζόμενα μαθήματα ανά πεδίο:

 

- 1ο επιστημονικό πεδίο (ανθρωπιστικές σπουδές, νομικές): Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Ιστορία, Λατινικά.

 

- 2ο επιστημονικό πεδίο (θετικές και τεχνολογικές επιστήμες): Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία ή Πληροφορική.

 

- 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας): Νεοελληνική Γλώσσα, Φυσική, Χημεία, Βιολογία.

 

- 4ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες οικονομίας, κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες): Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Αρχές Οικονομικής Επιστήμης, Στοιχεία Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

 

- 5ο επιστημονικό πεδίο (παιδαγωγικών επιστημών): Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία, Αρχές Φυσικών Επιστημών.


 

Βάσεις 2014


Καθορισμός εξεταστέας − διδακτέας ύλης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ ́ τάξης του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2014−2015.

N

E

A